Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rata de creștere a obezității, mai mare în mediul rural

Viața Medicală
Dr. Alexandra GUȚĂ vineri, 17 ianuarie 2020

În 33 de ani, indicele de masă corporală al adulților care trăiesc în mediul rural a crescut cel puțin la fel de mult ca în mediul urban.

Un studiu realizat de Imperial College London și publicat în Nature a analizat variabilitatea greutății corporale a peste 112 milioane de adulți din mediul rural și urban în peste 200 de țări între anii 1985-2017. În această perioadă, indicele de masă corporală a crescut în medie cu 2 kg/m2 pentru sexul feminin și cu 2,2 kg/m2 pentru bărbați.

În 1985, adulții din zonele urbane erau cei care aveau un indice de masă corporală mai mare decât cei din mediul rural. În 33 de ani, aceste diferențe de greutate s-au redus în unele țări cu până la 40% sau chiar s-au inversat. Creșterea greutății în mediul rural a fost observată în special în țările cu venituri mici sau mijlocii. Femeile din Africa Subsahariană au reprezentat excepția de la ,,regulă”, ele luând mai mult în greutate în special în mediul urban. În perioada analizată, indicele de masă corporală al acestora a crescut cu aproximativ 5-6 kg.

Modificările evoluției greutății sunt determinate multifactorial. Între factorii de influență se numără: stilul de viață, modalitățile de transport, accesul la hrană sănătoasă și educația.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.