Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 s-a dublat în mai multe state europene

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 21 iulie 2021, ora 11:13

Autoritățile au publicat noi informații referitoare la rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 pe pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

În prima imagine, graficele reprezintă incidența numărului de cazuri: diferența procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora. Mai exact, rata de creștere / scădere din 2 în 2 săptămâni.

Culorile bleu și albastru reprezintă stagnare – scădere, iar roz și roșu reprezintă creștere de până la 200% (roșu închis). 

rata de infectare dublata in tari europene

Specialiștii au făcut câteva observații, pe baza acestor grafice:

„Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidența cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind în Rusia, Portugalia și UK. În momentul actual, Europa este în creștere a incidenței, majoritatea țărilor fiind în creștere cu până la 200%”, se arată pe pagina RO Vaccinare.

Partea de jos a imaginii (graficele) reprezintă evoluția în dinamică a mediei ultimelor 7 zile a numărului de cazuri, normalizată la 1 milion de locuitori.

Creșterea cea mai mare este în Cipru, urmată de UK și Olanda. În Europa a crescut incidența cazurilor de aproximativ 3,4 ori în 19.07.2021, comparativ cu o lună în urmă, potrivit https://ourworldindata.org/covid-cases.

Concluzia autorităților române este că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19:

„Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces”.

Etichete: rata de infectare Ro Vaccinare vaccinare covid-19 vaccinare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.