Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rata de vaccinare a angajaților din Sănătate, pe regiuni de dezvoltare

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 10 august 2021, ora 12:20

Regiunea București-Ilfov înregistrează cea mai mare rată de vaccinare împotriva COVID-19 a angajaților din Sănătate, informează Federația Sanitas din România.

Potrivit reprezentanților Federației Sanitas, analiza pe regiuni de dezvoltare evidențiază diferențe semnificative. Astfel, rata cea mai mare de vaccinare în Sănătate se înregistrează în București – Ilfov (71,28%), iar cea mai mică în Regiunea Nord-Est, respectiv în județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

rata de vaccinare

„Aici, mai mult de jumătate dintre angajații din spitalele publice au ales să nu se vaccineze (50,31%), deși nu au fost infectați cu SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile și nici nu au declarat să aibă contraindicații medicale”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Federaţiei Sanitas.

În toate celelalte regiuni, rata de vaccinare în rândul personalului din spitalele publice este de peste 52%.

regiuni de dezvoltare

„Constatăm că și în rândul angajaților din Sănătate se păstrează aceeași tendință de evoluție a ratei de vaccinare ca și la nivel național, unde cea mai mare rată de vaccinare se înregistrează în Regiunea București-Ilfov, iar cea mai mică în județele din Regiunea Nord-Est”, transmite sursa citată.

Etichete: Federatia Sanitas rata de vaccinare vaccinare impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.