Newsflash
Știri

Rata medie a vaccinarii în Sănătate, mai mare decât la nivelul întregii țări

de Dorina Novac - aug. 10 2021
Rata medie a vaccinarii în Sănătate, mai mare decât la nivelul întregii țări

Rata medie a vaccinării împotriva COVID-19 în Sănătate este de aproape două ori și jumătate mai mare decât rata vaccinării în România, au precizat reprezentanții Federației Sanitas.

Conform unei sinteze realizate de Federația Sanitas din România, în acest moment, 60,14% din personalul angajat în Sănătate sunt fie vaccinați, fie au fost infectați cu SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni.

vaccinare_Sanatate

Pe categorii profesionale, cea mai mare rată procentuală este înregistrată în rândul medicilor (71,36%), iar cea mai scăzută în rândul personalului sanitar auxiliar (52,8%).

„În baza datelor colectate, putem concluziona că numărul personalului imunizat prin vaccinare sau în urma trecerii prin boală este foarte aproape de valoarea procentuală necesară atingerii acelui nivel numit «imunizare în masă» sau «imunizare de turmă». În consecință, considerăm că în interiorul categoriei de populație «salariați în sistemul sanitar public» pericolul transmiterii și infectării este minim”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Federaţiei Sanitas.

Citește și: Federația Sanitas: Medicii, vaccinați în proporție de 70%

Potrivit reprezentanților Federației Sanitas, dacă raportăm aceste date la cele făcute publice de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, constatăm că rata procentuală medie de vaccinare a angajaților din sănătate (60,14%) este de aproape două ori și jumătate mai mare decât rata de vaccinare a întregii populații din România (25,67%).

rata vaccinarii

„Este și acesta un argument în plus pentru a demonstra că personalul angajat în Sănătate NU reprezintă un risc major de infectare! Să nu ignorăm nici faptul că angajații din Sănătate lucrează intr-un mediu protejat: poartă echipament și se protejează prin toate mijloacele specifice, fiind mai puțin probabil să transmită boala”, transmite sursa citată.

Mai mult, 3,69% din numărul de salariați au trecut prin boală, astfel că beneficiază de o imunitate celulară puternică, mai valoroasă și mai îndelungată.

„Prin urmare, toate aceste date și argumente susțin punctul de vedere al Federației Sanitas conform căruia nu se justifică emiterea unui act normativ care să oblige angajații din Sănătate la vaccinare sau la testarea periodică pe banii salariaților! O campanie mai coerentă, mai bine țintită și mai bine documentată, desfășurată de autorități, ar putea fi o soluție mai corectă și mai onestă pentru creșterea numărului de vaccinați anti COVID-19, atât în sistem, cât și la nivelul întregii populații”, se mai arată în postare.

Datele colectate la solicitarea Federației Sanitas până în prezent au fost transmise oficial și direct de 162 de instituții medicale publice, sub semnătura reprezentanților legali ai acestora. Acestea se referă la peste 90.300 de angajați din sistemul de sănătate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe