Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Răzvan Cherecheș: Decizia de a elimina din școli pragul de 6 la mie, iresponsabilă

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 30 septembrie 2021, ora 13:07

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, este de părere că decizia de a elimina din școli pragul de 6 la mie este una iresponsabilă și nu este bazată pe dovezi științifice.

„Este ca și cum s-ar decide că promovabilitatea la Bacalaureat se va face de la nota 2 în sus și apoi ne-am bate cu pumnul în piept că avem rezultate bune”, a scris prof. univ. dr. Răzvan Cherecheş, într-o postare pe pagina de Facebook.

Acesta a precizat că este de acord cu importanța ca școala să fie față în față, dar spune că acest lucru putea fi obținut doar dacă autoritățile se pregăteau și introduceau încă din vară mai multe măsuri:

 • testarea săptămânală a tuturor copiilor și cadrelor didactice;
 • obligativitatea vaccinării la cadrele didactice;
 • introducerea de protocoale și metode de ventilație pasivă și activă în clase;
 • obligativitatea măștii cu repercusiuni în cazul nerespectării;
 • asigurarea distanțării în sălile de clasă.

Citește și: Răzvan Cherecheş a demisionat din funcţia de consilier onorific la MS

Profesorul de sănătate publică de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a subliniat că Ministerul Educației nu a pregătit peste vară sistemul de educație pentru valul 4, deși știa că acesta va veni.

„Scoaterea pragului de 6% (scos în mod arbitrar, fără un suport științific – exact la fel cum a fost introdus) mută presiunea și responsabilitatea pe familii și scutește Ministerul Educației de orice complicație – ei insistă să țină deschise școlile și nu au nicio legătură directă cu bunicii nevaccinați sau copiii cu comorbidități care vor ajunge la terapie intensivă. O abordare egoistă și lipsită de empatie!”, a mai scris Răzvan Cherecheş.

Etichete: Razvan Chereches testare covid-19 vaccinare la scoala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 199 de lei
 • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC