Newsflash
Știri

Reacția conducerii Spitalului „Marie Curie” după declarațiile făcute de dr. Cătălin Cîrstoveanu

de Florentina Ionescu - oct. 14 2020
Reacția conducerii Spitalului „Marie Curie” după declarațiile făcute de dr. Cătălin Cîrstoveanu

Medicul Cătălin Cîrstoveanu a atras atenția că 30 de bebeluși au murit în ultimul an din cauză că nu sunt bani pentru tratamentele necesare la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Conducerea unității a emis un comunicat de presă prin care explică faptul că nou-născuții nu erau internați în spital.

Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii au început astăzi o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul Spitalului „Marie Curie”, inclusiv la Secţia ATI, potrivit AGERPRES, ca urmare a declarațiilor făcute de șeful secției de Terapie  Intensivă pentru nou-născuți, medicul Cătălin Cîrstoveanu, scrie Digi24. Acesta a spus că nu mai sunt locuri libere în secție și că, de multe ori, medicii sunt nevoiți să refuze internarea unor pacienți critici. 

mscurie29dec

Astăzi a venit reacția din partea managementului Spitalului „Marie Curie”. În comunicatul de presă remis redacției se precizează că:

„Poziția exprimată de doctorul Cîrstoveanu este personală și nu angajează conducerea spitalului M S Curie. Cei 30 de nou-născuți decedați de la începutul acestui an, la care se referă dr. Cîrstoveanu, nu au fost internați în spitalul nostru, ci se aflau pe o listă de așteptare conform afirmațiilor doctorului Cîrstoveanu. Secția condusă de dr. Cîrstoveanu, una de excelență în domeniul terapiei intensive neonatologice din România, este suprasolicitată și nu poate interna toate urgențele”.

Totodată, în acest comunicat semnat de Daniel Ciprian Dumitru Buzatu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru copii Maria Sklodowska Curie București, și de conf. univ. dr. Radu-Iulian Spătaru, directorul medical al instituției, se precizează că:

„sumele alocate până astăzi însumează 1,3 milioane de lei; în cursul zilei de azi s-au mai primit 800.000 de lei”.

Informația se referă la finanțarea acordată programului Terapie Intensivă Nou-Născuți (TINN) de către Ministerul Sănătății. 

comunicat marie curie


Notă autor:

Sursa foto: https://www.mscurie.ro/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe