Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Reacția Spitalului „Dr. Victor Babeș”, în urma decesului unei paciente cu COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 11 decembrie 2020, ora 13:57

Ieri după-amiază, în cadrul Compartimentului Terapie Intensivă al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” a avut loc un incident regretabil, soldat cu decesul unei paciente cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat al acestui spital, remis redacției, femeia care a decedat era în vârstă de 65 de ani și era internată în acest compartiment din 25 noiembrie 2020. Presa de la noi a scris că aceasta ar fi fost deconectată de la aparate din greșeală.

pacienti cronici

Citiți și: Control la „Victor Babeș”, după ce o pacientă a fost deconectată din greșeală de la aparate

„Existând indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” a sesizat organele competente, respectiv Parchetul și Poliția, care au declanșat imediat o anchetă, circumstanțele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate”, potrivit comunicatului.

În paralel, conducerea spitalului „Dr. Victor Babeș” a demarat o anchetă administrativă internă, care are ca scop verificarea modului în care au fost respectate protocoalelel în vigoare, identificarea eventualelor abateri disciplinare și stabilirea unui plan de măsuri care să elimine posibilitatea repetării unor astfel de incidente, spun reprezentanții unității sanitare.

„Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” și întreg personalul medical și auxiliar al unității sanitare exprimă cele mai sincere condoleanțe familiei pacientei decedate și se află la dispoziția organelor competente în vederea elucidării depline a acestui caz de o gravitate deosebită”, potrivit sursei citate.

În acest caz, informațiile ulterioare despre producerea decesului și cele referitoare la derularea anchetei vor fi făcute doar de reprezentanții Poliției și Parchetului.

Etichete: deces pacient pacient covid Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” spitalul victor babes victor babes deconectare aparate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.