Newsflash
Știri

Reconstrucții mamare pentru două femei, mamă și fiică, în aceeași zi la SUUB

de Florentina Ionescu - ian. 28 2020
Reconstrucții mamare pentru două femei, mamă și fiică, în aceeași zi la SUUB

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) a anunțat ieri că două femei au fost supuse intervențiilor de reconstrucție mamară în aceeași zi, pacientele fiind mamă și fiică.

Cele două paciente, având vârsta de 66 și, respectiv, 45 de ani au beneficiat de reconstrucții mamare realizate ambele în aceeași zi la SUUB. Fiind diagnosticate cu cancer mamar, cele două femei au avut intervenții chirurgicale de mastectomie în urmă cu 4, respectiv cu 2 ani. 

medic in operatie

Celor două paciente li s-a redat sânul pierdut, iar echipa chirurgicală care a efectuat intervențiile a fost coordonată de dr. Ina Petrescu, medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

„Reconstrucția s-a făcut printr-o operație complexă cu țesut propriu și implant. Operațiile au fost decontate prin programul național”, a declarat dr. Ina Petrescu.

In anul 2016 mama a fost diagnosticata cu cancer mamar si in acelasi an a suferit o mastectomie la o unitate medicala din Bucuresti. Doi ani mai tarziu, fiica dumneai afla teribila veste: ca are acelasi diagnostic ca mama sa. In acel an i-a fost indepartat chirurgical sanul afectat de cancer.

O comisie multidisciplinară (din care fac parte medici specializați în radiodiagnostic, oncologi, radioterapeuți, chirurgi generaliști și ginecologi, medici anesteziști, chirurgi plasticieni, etc.) a decis ca cele două paciente să fie operate și să beneficieze de implanturi mamare, iar intervenția a avut loc zilele trecute. 

suub paciente cancer mamar

În prezent, starea celor două femei este bună și evoluția lor este favorabilă, potrivit anunțului făcut pe pagina de Facebook a SUUB. Mama și fiica au rămas în monitorizare oncologică.

„Este un moment rar în cariera unui medic să opereze în aceeași zi mama și fiica, ambele care au învins cancerul. Le doresc amândurora multă sănătate”, a mai spus dr. Ina Petrescu.

Echipa medicală care a realizat cele două reconstrucții mamare a fost formata din: dr. Ina Petrescu, dr. Alina Mitcan, dr. Natalia Dumitrescu, dr. Marius Ristea și medic anestezist dr. Dan Stan. 


Notă autor:

Sursa foto: unsplash.com, facebook.com/universitarurgenta

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe