Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rectorii universităților din consorțiul NeurotechEU s-au întâlnit recent

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 13 octombrie 2021, ora 12:18

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, a povestit recent că a participat la cea de-a doua întâlnire a rectorilor universităților care fac parte din consorțiul NeurotechEU.

Potrivit prof. dr. Anca Dana Buzoianu (foto), întâlnirea universităților membre ale consorțiului NeurotechEU (European University of Brain and Technology) a avut loc în săptămâna care a trecut. 

Prof. dr. Anca Buzoianu Foto facebook

Rectorul UMF Cluj-Napoca a oferit detalii despre această întâlnire. NeurotechEU Rectors’ Meeting a avut loc în 6-7 octombrie în Germania, gazda fiind Universitatea din Bonn. La această întâlnire au participat rectorii celor opt universități fondatoare ale consorțiului universitar european NeurotechEU:

 1. Oxford University (Marea Britanie),
 2. Karolinska Institutet (Suedia),
 3. Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität (Germania),
 4. Radboud Universiteit (Olanda),
 5. Universidad Miguel Hernández (Spania),
 6. Debreceni Egyetem (Ungaria),
 7. Boğaziçi Üniversitesi (Turcia)
 8. și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca (România).

„Împreună cu dr. Ștefan Strilciuc, reprezentantul universității noastre în Board of Governors al Neurotech EU, am participat la întâlnirile în cadrul cărora s-au prezentat rezultatele obținute în ultimul an și s-a hotărât prin vot unanim lărgirea consorțiului prin cooptarea uneia dintre cele mai prestigioase universității tehnice americane, Georgia Tech, cu filiala în Europa, Georgia Tech Lorraine (GTL). Prin această lărgire a consorțiului s-au deschis și posibilități pentru accesarea unor fonduri de cercetare din SUA”, a scris rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca pe pagina sa oficială de Facebook.

Totodată, prof. dr. Anca Dana Buzoianu a adăugat că UMF „Iuliu Hațieganu” a îndeplinit cu succes toate sarcinile care i-au revenit până acum, atât la nivel de conținut, pe toate pachetele de lucru, cât și la nivel de logistică. 

UMF Cluj va găzdui următoarea întâlnire a rectorilor consorțiu

De asemenea, echipa din conducerea UMF „Iuliu Hațieganu” a fost implicată și în proiecte facultative și urmează să implementeze și o serie de activități interne, în care vor fi implicați și studenții de la această instituție de învățământ.

„Am prezentat propunerea ca universitatea noastră să fie gazda următoarei întâlniri a rectorilor din consorțiu, care va avea loc în a doua jumătate a lunii aprilie 2022, orașul nostru fiind acceptat ca loc al întâlnirii, în urma unui vot unanim. NeurotechEU este o șansă deosebită pentru noi de a construi campusurile europene interuniversitare ale viitorului, precum și programe educaționale bazate pe excelență în predare, învățare, cercetare și inovare, în toate regiunile Europei. De asemenea, este o excelentă oportunitate pentru schimburi de bune practici cu unele dintre cele mai bune universități ale lumii, precum și de a aplica în consorțiu pentru proiecte viitoare de dezvoltare instituțională. Dorim să valorizăm la maximum participarea noastră în acest prestigios consorțiu, beneficiile fiind evidente pentru întreaga noastră comunitate”, a conchis prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Etichete: umf iuliu hatieganu UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca prof. dr. Anca Dana Buzoianu rector UMF intalnirea rectorilor

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.