Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rectorul UMFST Târgu Mureş propune angajarea medicilor admiși la rezidențiat, din decembrie

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 17 noiembrie 2020, ora 13:21

Rectorul Universității de Medicină de la Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, susține că problema lipsei de resurse umane din sistemul sanitar poate fi rezolvată prin angajarea medicilor admiși la concursul de rezidențiat.

Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş a scris pe pagina sa de Facebook că pentru a contribui la rezolvarea problemei acute a lipsei de resurse umane în sistemul sanitar, în condițiile actuale ale pandemiei, a transmis autorităților centrale propunerea ca medicii care sunt admiși, în urma concursului de rezidențiat, ca medici rezidenți, să fie angajați în sistem, la începutul lunii decembrie.

rector umf targu mures
Sursă imagine: Leonard Azamfirei/ Facebook

 

„Consider că, printr-un efort de organizare, după realizarea repartiției pe specialități, dacă se emite rapid Ordinul de ministru de confirmare în rezidențiat și se găsește soluția de salarizare, pot intra în sistemul medical, cu drept de practică medicală supravegheată, cel puțin 4.080 de medici rezidenți din domeniul Medicină, care au ocupat locurile scoase la concurs, la care se pot adăuga alți 443 dintre cei care obțin posturile pentru care au candidat”, a scris Leonard Azamfirei.

Acesta a subliniat că cifra poate fi extinsă dacă se iau în calcul și cei care susțin examen pentru domeniile Medicină dentară și Farmacie.

„Reamintesc faptul că actualii rezidenți din anul I au fost încadrați în data de 1 februarie 2020, iar cei din promoția anterioară, la începutul lunii ianuarie 2019. O devansare a momentului încadrării ar ajuta nu doar sistemul medical, în situația actuală, dar ar oferi și tinerilor medici posibilitatea de a se încadra și de a se susține astfel, financiar”, a adăugat  rectorul UMFST Târgu Mureş.

Etichete: UMFST Targu Mures rezidentiat medici examen rezidentiat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.