Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Recuperarea pacienţilor post-COVID, o provocare?

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 4 martie 2022

În România există centre de evaluare locale post-COVID, însă lucrurile se mișcă greu, a spus, la o emisiune realizată săptămâna trecută de Reţeaua de Solidaritate, conf. dr. Paraschiva Postolache.

covid

Potrivit ei, personalul din prima linie suferă de epuizare, lucru nerecunoscut oficial. Medicul pneumolog a mai subliniat că mulţi foști pacienţi COVID sunt persoane active, care nu acceptă internarea în centrele de recuperare, iar evaluarea nu poate fi completă: „Nu există continuitate la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru implementarea măsurilor de recuperare”.

Nici în Franţa nu există programe, a menţionat dr. Eugen Ionescu, medic specialist ORL, dar există colaborare între medici din diferite discipline. El a explicat că acolo, casa de asigurări de sănătate decontează costurile legate de proceduri medicale de bază, în care intră și cele de recuperare, de care beneficiază orice persoană prin asigurarea universală.

Medicul Tudor Toma, pneumolog în Marea Britanie, crede că este nevoie de un program naţional care să standardizeze tratamentul și investigarea persoanelor care ajung la long-COVID, pe baza dovezilor care apar: „Simptomele sunt diverse și lucrurile sunt în desfășurare continuă. Tratamentul trebuie protocolizat și adaptat la dovezile momentului”.

Citiți și: Reţeaua de Solidaritate a lansat un nou format media

Etichete: reteaua de solidaritate long-covid pacienti covid centre de evaluare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.