Newsflash
Știri

Reinfecţia la cei care au trecut prin COVID-19, un mit?

de Florentina Ionescu - mai 8 2020
Reinfecţia  la cei care au trecut prin COVID-19,  un mit?

Până în acest moment nu există nici reinfecţii, nici recăderi certificate ca fiind reale la pacienţii cu COVID-19 recuperaţi, a explicat conf. dr. Simin Florescu (foto), director medical la Spitalul de Boli Infecţioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” din Capitală.

simin florescu„A fost într-adevăr o teamă iniţială(...). Din fericire, lucrurile s-au mai clarificat și nu există nici reinfecţii, nici recăderi certificate până în acest moment că ar fi reale. Ceea ce există sunt acele exsudate care s-ar pozitiva la un timp după vindecare.

reinfectie-covid-19

Acelea sunt reprezentate numai de amplificarea unor resturi de genom viral, care mai persistă în celulele epiteliului respirator, până când tot acel epiteliu respirator se vindecă”, a spus medicul aflat în prima linie în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2, într-o transmisie live difuzată în mediul online.

Conf. dr. Simin Florescu a adăugat că este important să se înţeleagă că resturile de genom viral nu reprezintă un virus infecţios:

„Din fericire, acele resturi de genom viral persistente – și care pot fi amplificate printr-o tehnică de PCR – nu reprezintă un virus infecţios, nu reprezintă nimic contagios, o reactivare sau o recădere, ci, practic, fac parte din procesul de vindecare al organismului respectiv și nu pot să dăuneze altcuiva din jur. Acest lucru este cert în acest moment”, a conchis specialista care este și membru în comisia pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19 din cadrul Ministerului Sănătăţii.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com, captură video ASSMB

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe