Newsflash
Știri

Renovare la Spitalul Polizu

de Cristina GHIOCA - sept. 17 2021
Renovare la Spitalul Polizu

Secţia OG1 din cadrul Spitalului Clinic Polizu a fost inaugurată de Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” (INSMC) după ce a fost renovată și reutilată.

98bc7beb-8bfe-4355-8e1d-cb6552eed20b

Lucrările sunt parte din Proiectul de Renovare și Utilare Completă iniţiat de INSMC în februarie 2019, iar modernizările au fost realizate cu sprijinul organizaţiei Salvaţi Copiii România și al altor parteneri.

        „Fiind o clădire din anii ’40 (...), se impuneau o renovare și o igienizare completă. De 24 de ani de când sunt în acest spital, singura renovare a fost făcută acum 20 de ani și în niciun caz la aceste dimensiuni. Demararea acestui proiect și implicarea tuturor a fost mană cerească, fapt pentru care suntem enorm de recunoscători”, a declarat dr. Dana Oprescu, șefa secţiei OG1.

        Secţia are o suprafaţă de 950 mp, este structurată pe două etaje și are în componenţă Sala de Nașteri și partea de Lăuzie Fiziologică. Sala de Nașteri este compusă din patru săli de travaliu, sală de lăuzie, două săli de pre-travaliu, două rezerve de terapie intensivă și sala de operaţii. Partea de Lăuzie Fiziologică are în structură șapte rezerve, șase saloane a câte două paturi și șase saloane de patru paturi. Investiţia totală a fost de 560.000 de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe