Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Renovări, modernizări și revendicări

Viața Medicală
Demostene ŞOFRON vineri, 21 octombrie 2016
     Una din secțiile cele mai performante ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca este Pediatrie III – condusă de conf. dr. Cornel Vălean. Adresabilitatea acesteia este din ce în ce mai mare, fiind generată de asistența medicală de calitate oferită pentru situațiile de urgență, dar și de ambulatoriile pentru afecțiuni cronice, respiratorii, digestive, cardiovasculare, metabolice, renale și reumatologice. Grație dotărilor noi, secția are o activitate medicală complexă, desfășurată pe trei mari compartimente (cardiologie, diabet zaharat și boli metabolice, alergologie), beneficiind de un corp medical de ținută, asistență medicală în specialități-cheie (pediatrie generală, pneumologie pediatrică, cardiologie, gastroenterologie), plus servicii moderne de explorări (radiologie, ecografie, ECG, endoscopie digestivă, manometrie esofagiană și ano-rectală, investigații specifice tulburărilor respiratorii acute și cronice). Secția primește pacienți din peste 35 de județe din țară și de peste hotare.
     Din cele două corpuri de clădiri ale secției, una a fost pierdută, iar a doua este încă în litigiu, fiind revendicată. Recent s-a reușit renovarea și modernizarea serviciului de primire și internare pacienți, suma alocată fiind de 75.000 de lei.
 
     Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, instituție aflată în administrarea forului județean, este o unitate spitalicească universitară cu 15 secții și un total de 506 paturi. Din păcate, multe dintre clădirile spitalului (14 practic) sunt revendicate sau supuse rigorilor Comisiei zonale a monumentelor istorice Cluj, motiv pentru care se impune construirea unui Spital Pediatric Monobloc Cluj, lucru subliniat și de managerul instituției, dr. Cornel Aldea: „Sunt clădiri revendicate, unele suntem pe cale de a le pierde definitiv, pe altele sperăm să le salvăm, pentru a ne putea continua activitatea de asistență medicală. Iată de ce aștept și așteptăm cu toții relocarea într-o clădire nouă, un spital pediatric monobloc, sper să fim o prioritate pe lista politicienilor locali“.
    Potrivit celor declarate recent de Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a fost găsit terenul propice ridicării Spitalului Pediatric Monobloc Cluj, un teren de circa 7.000 de metri pătrați, costul construcției imobilului ridicându-se la circa patru milioane de euro, sumă ce poate fi suportată de Consiliul Județean Cluj. Fonduri consistente sunt necesare apoi pentru dotarea noii unități medicale. Forul administrativ județean va demara în scurt timp procedurile necesare în vederea întocmirii documentației pentru demararea lucrărilor propriu-zise.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.