Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, lansat de Ministerul Sănătăţii în luna august 2010, este considerat de specialişti un adevărat succes. După cinci luni de la iniţierea programului, făcând un prim bilanţ, medicii cardiologi au arătat că 1.293 de pacienţi au beneficiat, gratuit, de tratamentul corespunzător al infarctului miocardic, respectiv dezobstrucţia arterelor coronariene şi introducerea de stenturi (dispozitive care păstrează artera coronariană deschisă). (...)"> Reperfuzie şi stenturi în infarctul miocardic acut - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Reperfuzie şi stenturi în infarctul miocardic acut

de MINISTERUL SĂNĂTĂŢII - feb. 18 2011
Reperfuzie şi stenturi în infarctul miocardic acut

   Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, lansat de Ministerul Sănătăţii în luna august 2010, este considerat de specialişti un adevărat succes. După cinci luni de la iniţierea programului, făcând un prim bilanţ, medicii cardiologi au arătat că 1.293 de pacienţi au beneficiat, gratuit, de tratamentul corespunzător al infarctului miocardic, respectiv dezobstrucţia arterelor coronariene şi introducerea de stenturi (dispozitive care păstrează artera coronariană deschisă). (...)

   Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, lansat de Ministerul Sănătăţii în luna august 2010, este considerat de specialişti un adevărat succes. După cinci luni de la iniţierea programului, făcând un prim bilanţ, medicii cardiologi au arătat că 1.293 de pacienţi au beneficiat, gratuit, de tratamentul corespunzător al infarctului miocardic, respectiv dezobstrucţia arterelor coronariene şi introducerea de stenturi (dispozitive care păstrează artera coronariană deschisă). Cateterismul trebuie practicat în primele 12 ore de la producerea infarctului miocardic, respectiv dezobstrucţia arterelor coronariene pentru introducerea stentului. „Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut a fost elaborat şi implementat, în premieră, anul trecut şi se derulează începând cu luna august 2010. Un astfel de program era necesar deoarece diagnosticul şi tratamentul de reperfuzie în infarctul miocardic acut în România se afla sub standardele existente în ţările Uniunii Europene“, a declarat ministrul sănătăţii, dl Cseke Attila. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe