Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Revizuirea legislației privind achiziția de medicamente

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE vineri, 13 aprilie 2018
    Ministerul Sănătății (MS) a solicitat luna trecută o situație centralizată a medicamentelor care au discontinuități în aprovizionare sau lipsesc din unitățile sanitare în care derulează programul național de oncologie în contract cu casele de asigurări. Săptămâna trecută, responsabilii MS, împreună cu conducerea Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și Unifarm, au analizat situația fiecărui produs în parte și au solicitat date suplimentare de la producătorii medicamentelor care lipsesc de pe piață pentru a identifica soluții rapide pentru aprovizionare. Sorina Pintea, ministrul sănătății, a declarat că în urma analizei a constatat că există unele unități sanitare care au raportat lipsa unor medicamente care există în stoc la diverși producători: „Este datoria celor implicați direct în aprovizionarea cu aceste medicamente să (...) rezolve problemele care apar”. Pe de altă parte, aceasta spune că se impune o revizuire a legislației privind achiziția de medicamente, care să ofere mai multă siguranță în asigurarea necesarului de produse farmaceutice pe toată durata contractului cu distribuitorii. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.