Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rezidenţiat descentralizat, de anul viitor

Viața Medicală
Serviciul de presă al MS vineri, 29 octombrie 2010

   Dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii, a semnat cu rectorii universităţilor de Medicină şi Farmacie din România un protocol conform căruia, începând cu 2011, concursul de rezidenţiat va fi organizat descentralizat, centrele universitare fiind responsabile în formarea medicală de specialitate.
   Se speră că descentralizarea rezidenţiatului va însemna eficientizarea organizării concursului. În premieră, fiecare universitate va elabora propriile subiectele de examen, dar acestea vor fi bazate pe o tematică unică, respectând metodologia în conformitate cu legislaţia în vigoare.
   Totodată, metodologia, bibliografia şi curricula pentru specialităţile la care perioada de rezidenţiat a fost redusă anul acesta vor fi realizate de reprezentanţii universităţilor de Medicină şi Farmacie până la, cel mai târziu, 1 decembrie 2010, astfel încât absolvenţii, viitorii rezidenţi să poată cunoaşte din timp noile reglementări. După cum se ştie, în 2010 s-a luat decizia reducerii cu un an a duratei de rezidenţiat pentru 36 de specialităţi şi eliminarea duratei de şapte ani.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.