Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rezidenţiat: „locuri şi posturi“ numeroase

Viața Medicală
Serviciul de presă al MS vineri, 6 august 2010

   Ministerul Sănătăţii va scoate la Concursul naţional de intrare în rezidenţiat, pe care îl va organiza în această toamnă, mai multe locuri şi posturi pentru specialităţile medicale, altele decât Medicina de familie. Astfel, în 2010, absolvenţii universităţilor de Medicină şi Farmacie vor putea concura pe un număr de 4.000 de locuri şi posturi, dintre care 3.527 de locuri şi 473 de posturi. „Anul acesta vom pune accent pe pregătirea medicilor specialişti. Avem nevoie de mai mulţi specialişti în spitalele din ţară şi din această cauză am luat două măsuri importante: am redus cu un an durata de rezidenţiat pentru 36 de specialităţi şi am eliminat rezidenţiatul cu durata de 7 ani, pe de altă parte, am dublat numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs pentru specialităţile medicale, altele decât cele de Medicină de familie“, a declarat dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii. (...)

 

   În 2010, din cele 4.000 de locuri şi posturi scoase la concurs, un număr de 3.263 de locuri şi posturi sunt destinate viitorilor specialişti, fără specialitatea Medicină de familie, faţă de numai 1.767 de locuri şi posturi scoase la concursul organizat anul trecut.
   Concursul naţional de intrare în rezidenţiat va avea loc la data de 21 noiembrie. Raportat la anul trecut, nu vor exista modificări în ceea ce priveşte tematica, bibliografia sau locul de desfăşurare a concursului (vezi „Viaţa medicală“). Date suplimentare pot fi găsite şi pe site-ul MS, pe adresa www.ms.ro

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.