Newsflash
Știri

Rezidenţiat – suplimentare de locuri

de - dec. 11 2009
Rezidenţiat – suplimentare de locuri

Guvernul interimar al României a aprobat Memorandumul iniţiat de Ministerul Sănătăţii prin care este prevăzută suplimentarea unui număr de 1.500 de locuri în specialitatea Medicină de familie, la concursul de rezidenţiat, sesiunea 15 noiembrie 2009. În acest an, au existat absolvenţi ai facultăţilor de medicină promoţia 2009 care, deşi au obţinut punctaj de promovare la concursul de rezidenţiat, nu au putut fi confirmaţi medici rezidenţi, întrucât s-au clasat în afara numărului de locuri sau posturi publicate la concurs pentru domeniul medicină. (...)

   Pentru a asigura necesarul de medici de familie din reţeaua primară, MS a considerat oportună suplimentarea a 1.500 de locuri în specialitatea Medicină de familie, specialitate pentru care au optat ultimii candidaţi care s-au încadrat în numărul de locuri/posturi publicate la concurs. Demersul MS va fi definitivat săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, printr-o Hotărâre de Guvern.
   Pentru anul 2009, concursul naţional de rezidenţiat a fost organizat în luna noiembrie, iar cifra de şcolarizare a rezidenţilor, aprobată prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului educaţiei, cercetării şi inovării nr. 1140/5348/2009 a fost de 2.985 de locuri şi posturi, din care 2.670 pentru domeniul Medicină, 218 pentru domeniul Medicină dentară şi 97 pentru domeniul Farmacie. (Dintr-un Comunicat de presă al MS).
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe