Newsflash
Știri

Rezoluţiile Adunării Generale a Sănătăţii

de Dr. Maria DRAGOTĂ - iun. 7 2012
Rezoluţiile Adunării Generale a Sănătăţii

            Pe parcursul a şase zile de discuţii (21–26 mai a.c.), a 65-a Adunare Mondială a Sănătăţii a implicat aproape 3.000 de delegaţi, incluzând miniştrii sănătăţii şi oficiali la vârf din domeniu, din cele 194 de ţări membre OMS, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile. Aşa cum s-a exprimat dr. Margaret Chan, confirmată pentru al doilea mandat (până la 30 iunie 2017) în funcţia de director general OMS, agenda a acoperit cele mai mari provocări şi oportunităţi cu care se confruntă sănătatea publică. Printre provocări se numără bolile netrans­misibile, îmbătrânirea, sănătatea materno-infantilă, sub­nutriţia şi obezitatea, eradicarea poliomielitei, asigurarea asistenţei de sănătate în timpul urgenţelor umanitare. Sunt considerate oportunităţi imunizarea, noile strategii multisectoriale. Statele membre au discutat propuneri de reformă în trei domenii: programe prioritare, guvernanţă şi management. A fost reiterată necesitatea unei reforme cuprinzătoare, pentru ca OMS să devină mai eficientă în asistenţa normativă şi tehnică şi să-şi îmbunătăţească responsabilitatea şi transparenţa. Este necesară focalizarea pe determinanţii sociali, economici şi de mediu ai sănătăţii. Cu acest prilej au fost adoptate 21 de rezoluţii şi trei decizii privind diverse probleme, precum căsătoriile precoce şi sarcinile la tinere, urgenţele umanitare, reglementările internaţionale de sănătate, obiectivele de dezvoltare ale mileniului, bolile netransmisibile, îmbătrânirea activă, afecţiunile psihice, cercetare şi dezvoltare, intensificarea iniţiativei de eradicare globală a poliomielitei, produsele medicale falsi­ficate/contrafăcute etc.   

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe