Newsflash
Știri

Rezultatele examenului de admitere la UMF Craiova

de Dorina Novac - iul. 29 2022
Rezultatele examenului de admitere la UMF Craiova

Anul acesta, 1.528 de candidați s-au înscris la concursul pentru cele 425 de locuri la buget pe care le-a pus la dispoziție Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.

Cu o medie de 3,5 candidați pentru un loc, UMF Craiova a organizat concursul de admitere pe 24 iulie pentru programele de studii Medicină și Medicină Dentară, iar pe 27 iulie, pentru programele Tehnică dentară, Farmacie, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Radiologie și Imagistică, Asistență Medicală Generală.

UMF Craiova

Cea mai mare concurență s-a înregistrat la Programul de studii Tehnică dentară, cu 8,25 candidați pentru un singur loc.

„La programul Asistență Generală Medicală au concurat 5,8 candidați pentru un loc. A fost concurență și anul acesta la Medicină Dentară, cu nu mai puțin de 5,3 candidați pentru un loc. La Farmacie au concurat 4,84 candidați pentru un loc la buget, iar la Medicină s-au înscris 3,21 candidați pentru un loc. Acestora li se adaugă locurile UMFCV destinate absolvenţilor proveniţi din sistemul de protecţie socială (10), din licee din mediul rural (23), candidaților rromi (4) și persoanelor cu dizabilități (3)”, se arată într-un comunicat.

Cea mai mare medie de admitere la UMFCV a fost obținută la Farmacie: 9,96.

La Medicină, cea mai mare medie a fost 9.91, la Medicină Dentară, 9,78, iar la Asistență Medicală Generală cea mai mare medie a fost 9,60.

În schimb, ultima medie de admitere la Medicină a fost 8,95, mai mare față de anul trecut, când media de intrare a fost 8,65.

„O creștere a mediei de admitere s-a înregistrat, de altfel, la majoritatea programelor de studii oferite de UMF Craiova. De pildă, la Tehnică dentară, media de admitere a crescut anul acesta cu nu mai puțin de 1,62 puncte, iar la Farmacie cu 1,5”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe