Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rio+20 şi sănătatea

Viața Medicală
Dr. C. M. vineri, 29 iunie 2012
Într-o declaraţie prilejuită de Conferinţa ONU asupra Dezvoltării Durabile (Rio+20), OMS apreciază că această reuniune este o ocazie pentru a recunoaşte şi folosi legăturile complexe dintre sănătate şi dezvoltarea durabilă.
OMS estimează că circa 150 de milioane de oameni au anual dificultăţi financiare severe din cauza îmbolnăvirii şi plăţii pe loc a serviciilor medicale pe care le accesează. Mulţi sunt nevoiţi să-şi vândă bunurile sau să se îndatoreze pentru a putea plăti, ceea ce împinge circa 100 milioane de oameni sub pragul sărăciei. Aşadar, protejarea oamenilor împotriva cheltuielilor ridicate şi asigurarea accesului la servicii esenţiale prin asigurarea medicală universală reprezintă un element esenţial al oricărei strategii pentru reducerea sărăciei şi clădirea unei societăţi viguroase. Sănătatea poate stimula dezvoltarea economică, îmbunătăţi oportunităţile educaţionale, spori şansele femeilor, reduce sărăcia şi favoriza coeziunea socială, deci este un beneficiar al dezvoltării durabile. Totodată, un mediu sănătos este o condiţie a bunei stări de sănătate.
În faţa problemelor cauzate de îmbătrânirea populaţiei, creşterea oraşelor, mobilitatea populaţiilor, competiţia pentru resurse naturale, incertitudinea financiară şi schimbările climatice în locul unor soluţii separate pentru fiecare domeniu, trebuie ca atât sănătatea, cât şi mediul să fie adresate în toate politicile.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.