Newsflash
Știri

Riscurile accidentului de la Fukushima

de - mar. 22 2013
Riscurile accidentului de la Fukushima

   OMS a publicat raportul privind evaluarea riscurilor pentru sănătate ale expunerii la radiaţii, pe baza dozelor estimate după accidentul de la centrala nucleară Fukushima, din 2011. Concluzia: pentru populaţia generală din interiorul şi din afara Japoniei, riscurile prezise sunt mici şi există creşteri observabile în ratele de cancer faţă de ratele de referinţă anticipate (cancerul de sân – 6% la femei; leucemie – în jur de 7% la bărbaţi; cancerul tiroidian – până la 70% la femei). Nu se aşteaptă ca radiaţiile să cauzeze şi o creştere a incidenţei avorturilor, a copiilor născuţi morţi sau a altor condiţii fizice şi mentale care pot afecta copiii născuţi după accident. Pe lângă impactul direct asupra sănătăţii populaţiei, raportul îl menţionează şi pe cel psihosocial, care nu ar trebui ignorat. (Dr. N. M.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe