Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Robot chirurgical ultramodern la Institutul Regional de Oncologie Iaşi

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 6 aprilie 2022, ora 12:18

Echipamentul ajunge în dotarea institutului printr-un proiect implementat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi

Robotul a fost achiziţionat în cadrul proiectului de cercetare CENEMED – „Platformă multidisciplinară de cercetare-dezvoltare medicală în regiunea N-E”, cofinanţat prin Programul Operaţional Competitivitate, Axa Prioritară: Cercetare, Dezvoltare tehnologică şi Inovare (CDI), în cadrul căruia se va dezvolta un centru de cercetare în domeniile urgenţe cardiovasculare şi toxicologice, oncologie pelvină, imunologie şi genetică, nefropatologie şi gastroenterohepatologie, informează Agerpres.

institut-oncologic-iasi1

Conform rectorului UMF Iaşi, Viorel Scripcariu, valoarea echipamentului se ridică la peste 22,5 milioane de lei.

Este o tehnologie de ultimă generaţie, un sistem de ablaţie tumorală minim invazivă asistată robotic şi o consolă suplimentară, ambele în valoare de peste 22,5 milioane lei. Este un progres fantastic pentru calitatea actului chirurgical din regiunea Moldovei, pacienţii noştri putând beneficia de cel mai avansat tip de chirurgie minim invazivă din lume - chirurgia robotică”, a declarat Viorel Scripcariu. 

CENEMED este un proiect unic în România, al cărui obiectiv general este creşterea capacităţii de cercetare-dezvoltare şi de transfer de cunoştinţe, prin crearea unui centru multidisciplinar de cercetare, cu scopul de a studia metode diagnostice şi mijloace terapeutice personalizate pentru patologia din aria de interes, capabile să crească supravieţuirea şi să îmbunătăţească calitatea vieţii pacienţilor din regiunea de Nord-Est.

Proiectul a început pe 14 septembrie 2021 şi se va finaliza pe 31 decembrie 2023.

Prelevare de organe la Spitalul Județean Buzău

Focșani: elevii unei şcoli sanitare îi asistă pe donatorii de sânge

Etichete: sistem robotic chirurgie ultima generatie institutul regional de oncologie proiect umf iasi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.