Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România a depăşit pragul de 6 milioane de doze de vaccin administrate

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 10 mai 2021, ora 11:31

România a depăşit, duminică, 6 milioane de doze administrate de la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat Andrei Baciu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a precizat, într-o postare pe Facebook, că peste 18.000 de persoane au fost imunizate, până la ora 20:00, la maratonul vaccinării organizat la București.

vaccin Romania
Sursă imagine: Ro Vaccinare // Facebook

„Cum încheiem acest weekend? Cu rezultate foarte bune! Peste 100.000 de persoane au ales să se vaccineze în fiecare zi (sâmbătă - 110.633 și duminică - 103.937). Peste 3,6 milioane de persoane au fost vaccinate până acum cu cel puțin o doză. Maratonul vaccinării de la București ne-a demonstrat că se poate! Peste 18.000 persoane au fost vaccinate până la ora 20:00”, a scris Baciu.

Andrei Baciu le-a mulțumit medicilor de familie care au participat la maraton, precizând că 3.527 de persoane au fost imunizate în cabinetele lor, dintre care peste 200 în ultimele 24 de ore.

„Le mulțumesc profesorilor și studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila pentru organizarea exemplară din aceste zile. De asemenea, le mulțumesc medicilor si asistentelor care au participat la acest maraton și au fost la datorie non-stop! Centrul va fi deschis până mâine dimineață, la ora 08:00; medicii de familie au fost la datorie și în weekend! Le mulțumesc pentru eforturile pe care le fac în această perioadă. 3.527 persoane au fost vaccinate în cabinetele lor, din care 202 în ultimele 24 de ore”, se arată în postare.

De asemenea, acesta a subliniat că prin centrul de vaccinare de la Castelul Bran au trecut 252 de persoane şi peste 60.000 de persoane au ales cele 13 centre drive-through din toată ţara (cifre centralizate la ora 13:00).

Etichete: campanie de vaccinare Maratonul Vaccinarii medici de familie vaccinare impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.