Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România a donat 556.800 de doze de vaccin anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 8 iulie 2021, ora 10:49

Secretarul de stat Andrei Baciu a precizat că România a donat până în prezent 556.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19, iar 1.170.000 de doze vor fi vândute către Danemarca.

Andrei Baciu a menționat, într-o conferință de presă, că România a donat Republicii Moldova, în cinci tranșe, peste 400 de mii de doze de vaccin produs de AstraZeneca, Serbiei - 50.400 de doze și către Ucraina 100.800 de doze, donație care este în curs de finalizare.

vaccin anti-COVID

„Așa cum spuneam, e necesar un management al stocurilor cât mai eficient și, cum știm cu toții, au demarat și acțiuni de donare și revânzare de doze de vaccin. (...) Deci, până în momentul de față, România a donat 556.800 de doze de vaccin. Suplimentar, Ambasadei Argentinei au fost donate 30 de doze de vaccin produse de Johnson&Johnson, sprijinul pentru imunizarea lotului naționalei de rugby a Argentinei. Iar cu privire la vânzări, până în momentul de față a fost finalizat procesul cu Danemarca, căreia îi vom vinde 1.170.000 de doze de vaccin”, a declarat Andrei Baciu.

Etichete: vaccin impotriva COVID-19 donatie vaccin astrazeneca Johnson&Johnson

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC