Newsflash
Știri

România a trimis peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova

de Dorina Novac - mai 7 2021
România a trimis peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova

Un număr de 100.800 de doze de vaccin produs de AstraZeneca au plecat, vineri dimineaţă, de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” cu destinaţia Republica Moldova.

Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea IGSU - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România, pe ruta București – Chișinău și retur.

vaccin Republica Moldova
Sursă imagine: Andrei Baciu // Facebook

„În sprijinul autorităților din Republica Moldova implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19, Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, fiind trimisă o nouă tranșă de vaccinuri”, informează platforma Ro Vaccinare.

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău.

De asemenea, tot astăzi, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a vaccinat cu prima doză din serul produs de AstraZeneca.

Maia Sandu
Sursă imagine: Maia Sandu//Facebook

„Astăzi am primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca. Mă bucur că am această oportunitate, pentru că astfel îmi protejez sănătatea mea și a celor cu care contactez - familia, prietenii, colegii. Mulțumesc medicilor, asistentelor medicale, tuturor celor implicați în eforturile de depășire a pandemiei. Vaccinul ne va ajuta sa învingem COVID-19 și să revenim la normalitate - să ne revedem cu cei dragi, să redeschidem economia, școlile, frontierele. Să putem lucra, călători, sărbători în voie, fără frică și fără riscuri”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe