Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România donează Republicii Moldova 20.000 de doze de vaccin anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 25 februarie 2021, ora 10:53

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care România acordă un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-COVID Republicii Moldova, pentru imunizarea personalului medical.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că aceasta este prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin pe care România le trimite în Republica Moldova.

doze de vaccin
Sursă imagine: Pixabay

„Guvernul României a aprobat astăzi ordonanța de urgență care permite Ministerului Sănătății să doneze 20.000 de doze (prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin) Republicii Moldova”, a anunțat Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Prima tranșă va pleca zilele următoare la Chișinău pentru imunizarea personalului medical.

vaccin Republica Moldova

De asemenea, ministrul Sănătății a subliniat că inițiativa a aparținut Președintelui României, Klaus Iohannis.

„Felicitări Ministerului responsabil din Republica Moldova, în special doamnei Tatiana Zatic. Las aici de asemenea fotografia omului cu care echipa mea a vorbit probabil cel mai des în ultimele săptămâni - doamna dr. Ala Nemerenco, fosta mea colegă din 2016, apoi ministru al sănătății în Republica Moldova, actual consilier al doamnei Președinte Maia Sandu. Este cu siguranță doar începutul unei frumoase colaborări. Mai avem multe de făcut împreună”, a menționat Vlad Voiculescu.

Ala Nemerenco
Dr. Ala Nemerenco


Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a scris pe Facebook că aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical.

„O veste foarte bună pentru țara noastră! Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. (...) Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a precizat Maia Sandu.

Etichete: ministrul sanatatii vaccin impotriva COVID-19 vaccin Republica Moldova imunizare doze de vaccin

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.