Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România, în sistemul european pentru vaccinul SARS-CoV-2

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 19 iunie 2020

România a fost înscrisă în sistemul european pentru vaccinul împotriva COVID-19, a anunţat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, într-o emisiune difuzată la Digi24, marţi seară.

România, în sistemul european pentru vaccinul SARS-CoV-2El a precizat că prioritatea în repartizarea vaccinului se va stabili în funcţie de populaţia unei ţări, dar este important ca România să se numere printre solicitanţii vaccinului. Importanţa înscrierii ţării noastre în acest sistem european a fost subliniată, anterior, și de prof. dr. Alexandru Rafila.

În prezent se află în diverse etape de dezvoltare și studii clinice peste 20 de tratamente medicamentoase și aproximativ 70 de tipuri de vaccinuri împotriva COVID-19, după cum a afirmat recent dr. Dragoș Damian, director executiv al Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România.

El a precizat că este vorba de „un efort de cercetare la care sunt angrenate peste 250 de centre universitare, 100 de companii farmaceutice și mai mult de 100 de mii de voluntari sănătoși și pacienţi, inclusiv din România”.

Săptămâna trecută și compania  Johnson & Johnson a anunţat că a accelerat iniţierea fazei 1/2a a primului studiu clinic uman din cadrul investigării vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinat. Planificată iniţial pentru septembrie, cercetarea este estimată a începe în a doua parte a lunii iulie.

Etichete: vaccin anti-COVID-19 Alexandru Rafila nelu tataru Johnson & Johnson SARS-Cov-2 dr. Dragoș Damian PRIMER

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.