Newsflash
Știri

România intensifică ritmul vaccinării anti-COVID

de Cristina GHIOCA - apr. 2 2021
România intensifică ritmul vaccinării anti-COVID

Din 6 aprilie, în ţara noastră se vor deschide 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului Moderna, fapt ce va duce și la creșterea cu cel puţin o mie a numărului de persoane vaccinate zilnic, a anunţat dr. Valeriu Gheorghiţă, în conferinţa săptămânală a Comitetului Naţional de Coordonare a Vaccinării.

De asemenea, din 13 aprilie se vor deschide 144 de cabinete noi de vaccinare și pentru administrarea serului produs de Pfizer.

Tot în prima parte a lunii aprilie se are în vedere creșterea numărului de persoane programate la vaccinare prin intermediul platformei de programări: „Noi credem că până la 10 aprilie vom fi în măsură să operaţionalizăm în platformă (...) creșterea numărului de persoane programate de la 60, în momentul de faţă, pe cele 12 ore de lucru ale unui cabinet, la 90 de persoane pe cabinet”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

În perioada imediat următoare vor fi operaţionalizate și centrele mobile de vaccinare, iar complementar, va fi demarată vaccinarea prin intermediul cabinetelor de medicina familiei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe