Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România participă la iniţiativa „The Coronavirus Global Response”

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 9 iunie 2020, ora 10:57

România este parte a inițiativei de strângere de fonduri „The Coronavirus Global Response”, care are ca obiectiv dezvoltarea, producerea și mobilizarea de tratamente.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că miniştrii şi secretarii de stat responsabili cu cooperarea pentru dezvoltare din statele membre ale Uniunii Europene au analizat - la reuniunea informală a Consiliului Afaceri Externe - componenta dezvoltare, organizată luni prin sistem videoconferinţă - programul menit să asigure sprijin statelor în curs de dezvoltare sau slab dezvoltate, care întâmpină dificultăţi în combaterea pandemiei de COVID-19.

Romania participa la initiativa
Sursă imagine: Pixabay

 

„Organizația Națiunilor Unite a făcut un apel la statele lumii să lucreze împreună în combaterea acestei pandemii. Prin Uniunea Europeană, am răspuns și suntem parte a acestui efort care contribuie la siguranța noastră, a tuturor”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, reprezentantul României, secretarul de stat pentru relații interinstituționale, Daniela Gîtman.

Oficialul român a subliniat, totodată, necesitatea susținerii statelor din vecinătatea estică și a făcut referire la consistentul ajutor, de 3,5 milioane de euro, pentru combaterea pandemiei, pe care România l-a acordat recent Republicii Moldova. 

În contextul pandemiei de COVID-19, la reuniunea informală a miniștrilor responsabili cu cooperarea pentru dezvoltare din statele membre ale Uniunii Europene a fost invitat să participe și directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății ( OMS).

Etichete: COVID-19 pandemie de COVID-19 OMS The Coronavirus Global Response

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC