Newsflash
Știri

România participă la iniţiativa „The Coronavirus Global Response”

de Dorina Novac - iun. 9 2020
România participă la iniţiativa „The Coronavirus Global Response”

România este parte a inițiativei de strângere de fonduri „The Coronavirus Global Response”, care are ca obiectiv dezvoltarea, producerea și mobilizarea de tratamente.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că miniştrii şi secretarii de stat responsabili cu cooperarea pentru dezvoltare din statele membre ale Uniunii Europene au analizat - la reuniunea informală a Consiliului Afaceri Externe - componenta dezvoltare, organizată luni prin sistem videoconferinţă - programul menit să asigure sprijin statelor în curs de dezvoltare sau slab dezvoltate, care întâmpină dificultăţi în combaterea pandemiei de COVID-19.

Romania participa la initiativa
Sursă imagine: Pixabay

 

„Organizația Națiunilor Unite a făcut un apel la statele lumii să lucreze împreună în combaterea acestei pandemii. Prin Uniunea Europeană, am răspuns și suntem parte a acestui efort care contribuie la siguranța noastră, a tuturor”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, reprezentantul României, secretarul de stat pentru relații interinstituționale, Daniela Gîtman.

Oficialul român a subliniat, totodată, necesitatea susținerii statelor din vecinătatea estică și a făcut referire la consistentul ajutor, de 3,5 milioane de euro, pentru combaterea pandemiei, pe care România l-a acordat recent Republicii Moldova. 

În contextul pandemiei de COVID-19, la reuniunea informală a miniștrilor responsabili cu cooperarea pentru dezvoltare din statele membre ale Uniunii Europene a fost invitat să participe și directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe