Newsflash
Știri

România, pe locul șase la nivel european la vaccinarea cu doză completă

de Dorina Novac - mai 11 2021
România, pe locul șase la nivel european la vaccinarea cu doză completă

România se află pe locul şase la nivel european la vaccinarea cu doză completă şi pe locul 18 la nivel global, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

Andrei Baciu a mai precizat, într-o conferință de presă, că România a recepționat până la data de 11 mai 9.679.740 de doze de vaccin anti-COVID.

vaccinare_doza completa

„Toate activitățile de până acum clasează România pe locul șase, dacă este să ne uităm la vaccinare cu doza completă, la nivel european, și o poziționare globală pe locul 18”, a menționat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Citește și: România a depăşit pragul de 6 milioane de doze de vaccin administrate

Acesta a mai subliniat că în luna mai România va recepționa un total de peste 5 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

„Pentru luna aceasta, pentru vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, nu s-a schimbat nimic. În mai o să avem un total de 3.882.060 de doze confirmate; pentru vaccinul produs de compania Moderna o să avem 513.600, cu livrări săptămânal de 128.400. Pentru vaccinul produs de AstraZeneca o să avem un total pentru luna mai de 759.800 de doze, iar pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson o să avem un total pentru luna mai de 400.002. Astfel, o să avem pentru luna mai un total, pentru toate tipurile de vaccin, de 5.557.460”, a explicat Andrei Baciu.

Secretarul de stat a afirmat că de la debutul campaniei de vaccinare până în 11 mai au fost efectuate 9.300 de misiuni de transport la nivel naţional, folosind 24.809 persoane din MAI, 6.406 personal MApN.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe