Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România, pe locul șase la nivel european la vaccinarea cu doză completă

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 11 mai 2021, ora 13:12

România se află pe locul şase la nivel european la vaccinarea cu doză completă şi pe locul 18 la nivel global, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

Andrei Baciu a mai precizat, într-o conferință de presă, că România a recepționat până la data de 11 mai 9.679.740 de doze de vaccin anti-COVID.

vaccinare_doza completa

„Toate activitățile de până acum clasează România pe locul șase, dacă este să ne uităm la vaccinare cu doza completă, la nivel european, și o poziționare globală pe locul 18”, a menționat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Citește și: România a depăşit pragul de 6 milioane de doze de vaccin administrate

Acesta a mai subliniat că în luna mai România va recepționa un total de peste 5 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

„Pentru luna aceasta, pentru vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, nu s-a schimbat nimic. În mai o să avem un total de 3.882.060 de doze confirmate; pentru vaccinul produs de compania Moderna o să avem 513.600, cu livrări săptămânal de 128.400. Pentru vaccinul produs de AstraZeneca o să avem un total pentru luna mai de 759.800 de doze, iar pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson o să avem un total pentru luna mai de 400.002. Astfel, o să avem pentru luna mai un total, pentru toate tipurile de vaccin, de 5.557.460”, a explicat Andrei Baciu.

Secretarul de stat a afirmat că de la debutul campaniei de vaccinare până în 11 mai au fost efectuate 9.300 de misiuni de transport la nivel naţional, folosind 24.809 persoane din MAI, 6.406 personal MApN.

Etichete: Pfizer-BioNTech vaccin anti-COVID astrazeneca campanie de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.