Newsflash
Știri

România, penultimul loc în UE la vaccinarea anti-COVID

de L. Budin - iul. 13 2021
România, penultimul loc în UE la vaccinarea anti-COVID

Dintre statele membre UE, România și Bulgaria sunt codașe la capitolul imunizare COVID-19, cu doar 30,4%, respectiv 17,4% din populația adultă care a primit cel puțin o doză de ser.

Până acum, 63,9% din populația adultă din Uniunea Europeană a primit cel puțin o doză de vaccin, iar 44,9% are schema completă de vaccinare, arată datele Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

vaccinare-covid3

Cea mai mare parte a țărilor membre și-au imunizat cetățenii într-un procent de 60-90%, măcar cu o doză de vaccin. În România, doar 30,4 % din adulți a primit cel puțin o doză de vaccin. În Bulgaria, procentul e și mai mic: 17,4%.

romania-vaccinare
Sursă: ECDC

 

Spre comparație, vecinii din Ungaria s-au vaccinat în proporție de 68%.

Și alte țări stau bine la capitolul imunizare cu cel puțin o doză: grecii - 57,6%, germanii – 65,2%, francezii – 65,7%, spaniolii – 69,2%, italienii – 70,6%.

Belgia e țara cu cel mai mare procent de adulți vaccinați cu cel puțin o doză (81,3%). E urmată de Olanda (79,5%), Malta (78,8%) și Finlanda (75,4%).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe