Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România poate vinde sau dona doze de vaccin anti-COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 17 iunie 2021, ora 11:57

Guvernul României a aprobat în ședința de ieri, 16 iunie, Ordonanța de urgență privind reglementarea unor măsuri pentru valorificarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19 achiziționate de Ministerul Sănătății.

Actul normativ stabilește cadrul legal pentru revânzarea unor cantități de doze de vaccin împotriva COVID-19 care nu mai pot fi valorificate și abilitează Ministerul Sănătății (MS) să încheie în numele statului român contracte cu alte state. 

Monica Althamer
Monica Althamer

MS va încheia contracte de vânzare conform prevederilor specifice din Acordurile de Cumpărare în Avans încheiate între Comisia Europeană și producători în vederea achiziționării de vaccinuri împotriva COVID-19.

Condițiile privind tipul de vaccin, cantitățile, detaliile de livrare, cerințele de reglementare sunt stabilite în contractele încheiate între cele două părți, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Tot ieri, Guvernul României a prezentat pe o cunoscută rețea de socializare câteva informații în acest sens. Astfel, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Monica Althamer (foto), a explicat:

România poate vinde sau dona doze de vaccin anti-COVID-19, conform prevederilor specifice din acordurile încheiate de Comisia Europeană în vederea achiziționării de vaccinuri anti-COVID-19. Guvernul a aprobat astăzi (n.red. - ieri) o ordonanță de urgență care stabilește cadrul legislativ prin care se permite revânzarea unor cantități de doze de vaccin împotriva COVID-19 și se abilitează Ministerul Sănătății pentru a încheia, în numele statului român, contracte de revânzare cu alte state. Sumele rezultate din revânzare se fac venituri la bugetul de stat.

Etichete: ordonanta de urgenta guvernul romaniei doze de vaccin

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.