Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România, prima țară din UE care a început vaccinarea copiilor

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 3 iunie 2021, ora 16:15

România este prima țară din Uniunea Europeană care a început vaccinarea pentru copiii cu grupa de vârstă cuprinsă între 12-15 ani, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că vaccinarea se poate realiza atât prin programarea în platforma națională, cât și prin prezentarea direct la centrele fixe de vaccinare cu Pfizer, la centrele de tip drive-through, la evenimente de tip maraton sau în cabinetele medicilor de familie.

vaccinare copii

„La nivelul Uniunii Europene, România este prima țară care a demarat campania de vaccinare și pentru grupa de vârstă 12-15 ani, tocmai din motivele care se regăsesc în strategia de vaccinare. Și, după cum știm, în etapa a treia a strategiei de vaccinare este prevăzută inclusiv populația pediatrică, în funcție de autorizarea care este obținută pentru fiecare tip de vaccin și grupă de vârstă”, a menționat Valeriu Gheorghiță.

Medicul militar a mai subliniat că în celelalte țări membre ale Uniunii Europene, în perioada următoare va demara activitatea de vaccinare și pentru această grupă de vârstă, însă fiecare țară are strategia proprie, în care progresiv sunt incluse ca persoane eligibile anumite grupe de vârstă.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate un număr de 1.903 persoane cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Cele mai multe persoane au fost vaccinate în municipiul București – 494, urmat de județul Cluj – 178 de persoane și județul Ilfov –140 de persoane.

„De asemenea, în platforma națională de programare, care a fost optimizată cu ajutorul colegilor de la STS, din 1 iunie se permite programarea copiilor, minorilor prin intermediul contului părintelui sau tutorelui legal și sunt programate până la ora actuală 4.173 de persoane – practic, în ultimele 48 de ore”, a adăugat acesta.

Etichete: vaccinare copii vaccinare impotriva COVID-19 vaccin pfizer

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC