Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România – ţară la risc de transmitere a poliomielitei

Viața Medicală
Dr. Alexandra GUȚĂ vineri, 8 noiembrie 2019

Gradul de vaccinare împotriva poliomielitei, în ţara noastră, a scăzut dramatic, au atras atenţia specialiștii reuniţi la cea de-a 15-a ediţie a Zilelor Știinţifice ale Institutului Naţional de Boli Infecţioase ,,Prof. dr. Matei Balș”, desfășurate recent, la București.

Acoperirea vaccinală cunoaște un trend descendent, în România, pentru poliomielită în rândul persoanelor înscrise la un medic de familie, aceasta scăzând la aproximativ 80%. În realitate însă, situaţia ar putea fi mai îngrijorătoare, a atras atenţia conf. dr. Daniela Piţigoi. Ea a reamintit de campania de vaccinare care a avut loc în România în 1996, prin care s-a reușit vaccinarea cu vaccin poliomielitic oral a 96% dintre copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, în doar patru săptămâni.
În acest context, medicul a subliniat că, începând din 2012, România este listată ca ţară la risc de transmitere a bolii, după importul unui caz. În 2019, în lume au fost raportate 94 de cazuri de infecţie cu virus poliomielitic de tip sălbatic, de trei ori mai multe decât cele raportate în anul precedent, potrivit conf. dr. Oana Săndulescu. În lucrarea sa, aceasta a prezentat planul strategic de eradicare a virusului poliomielitic pentru perioada 2013–2019 și perspectivele viitoare.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.