Newsflash
Știri

România trimite în Ucraina echipamente medicale pentru lupta împotriva COVID-19

de Dorina Novac - apr. 23 2021
România trimite în Ucraina echipamente medicale pentru lupta împotriva COVID-19

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi seară, o hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlul gratuit pentru Ucraina.

masti chirurgicale

Potrivit unei anexe a Hotărârii 23/2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), s-a aprobat transferul următoarelor categorii de produse de urgenţă medicală necesare în lupta cu pandemia de COVID-19: combinezoane, măşti chirurgicale, măşti FFP2, măşti FFP3 și viziere. 

Ucraina

„Art.1 - (1) Se aprobă acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, constând în cantitățile de produse prevăzute în anexa nr. 1. (2) Cantitățile prevăzute la alin. (1) sunt alocate din stocurile de urgență medicală, constituite prin grija Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 11 din 2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei”, transmit autoritățile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe