Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România trimite Tunisiei vaccinuri anti-COVID și materiale sanitare

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 9 august 2021, ora 12:22

Aproximativ 180.000 de doze de vaccin AstraZeneca, teste antigen precum și materiale sanitare vor fi transportate de o aeronavă a Forțelor Aeriene Române în Tunisia, pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.

România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului tunisian, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, informează Ministerul Apărării Naționale ( MApN).

materiale sanitare

Potrivit sursei citate, țara noastră se alătură, astfel, eforturilor europene și internaționale de a sprijini Tunisia în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

„Dozele de vaccin vor fi transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire și dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziție de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino din București, care asigură respectarea lanțului frigorific până la destinație, la temperaturi de 2-8ºC”, transmite MApN.

Materialele sanitare donate constau în măști FFP2 și FFP3, măști chirurgicale și teste antigen.

De asemenea, o echipă medicală formată din 13 cadre medicale, cinci medici și opt asistenți medicali, se va deplasa în această țară pentru a oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virsusul SARS-CoV-2.

Etichete: virusul SARS-CoV-2 mapn vaccin AstraZeneca materiale sanitare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.