Newsflash
Știri

România va primi nouă milioane de vaccinuri CureVac

de Dorina Novac - ian. 28 2021
România va primi nouă milioane de vaccinuri CureVac

Vlad Voiculescu a anunțat că Ministerul Sănătăţii a semnat, zilele trecute, o comandă de încă nouă milioane de vaccinuri anti-COVID-19 de la compania germană CureVac.

Ministrul Sănătății a precizat, într-o conferință de presă, că premierul şi-a exprimat deja disponibilitatea pentru a aloca resursele necesare pentru procurarea tuturor vaccinurilor care sunt disponibile.

vaccine CureVac
Sursă imagine: Pixabay

„Ministerul Sănătăţii a semnat, zilele trecute, o comandă pentru încă 9 milioane de vaccinuri CureVac, unul dintre produsele care încă nu a fost aprobat, dar există încă o înţelegere clară că dacă procesul va merge mai departe, dacă vaccinul va fi aprobat, va ajunge în cantităţi rezonabile – cum spuneam, vorbesc de 9 milioane de doze – şi în România”, a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

Acesta a mai subliniat în cadrul conferinței că în prezent, în România, există mai multe centre de vaccinare cu circuit închis decât cu circuit deschis.

„ Avem, în acest moment, mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis. Centre cu circuit deschis înseamnă că toată lumea se poate programa. Centre cu circuit închis înseamnă că doar o parte din populaţia României, doar anumite categorii se pot programa. Lucrul acesta ne îngrijorează”, a menționat Vlad Voiculescu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe