Newsflash
Știri

S-a aprobat decontarea tratamentului pentru copiii între 6-11 ani cu fibroză chistică

de Dorina Novac - nov. 25 2022
S-a aprobat decontarea tratamentului pentru copiii între 6-11 ani cu fibroză chistică

O companie farmaceutică anunță rambursarea terapiei cu medicamentul având ca substanță activă ivacaftor/tezacaftor/elexacaftor pentru copiii din România cu vârste între 6 și 11 ani.

Vertex Pharmaceuticals anunță decizia Ministerului Sănătății și a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate de a rambursa medicamentul ce conține ivacaftor/tezacaftor/elexacaftor, într-un regim combinat cu ivacaftor, pentru tratarea persoanelor cu fibroză chistică din România.

medicamentul kaftrio

Din acest moment, copiii cu vârste între 6 și 11 ani, care au cel puțin o mutație F508del în gena reglatorului de conductanță transmembranară a fibrozei chistice (CFTR) au acces la acest nou medicament, într-un regim combinat cu ivacaftor.

Citește și: Un medicament pentru pacienții români cu fibroză chistică, rambursat

Până acum, rambursarea era posibilă doar pentru pacienții cu fibroză chistică cu vârsta de minimum 12 ani și cu cel puțin o mutație F508del în gena CFTR.Mecdicamentul se eliberează doar pe bază de prescripție medicală (RCP).

„O parte importantă a angajamentului nostru față de persoanele care trăiesc cu fibroză chistică este să dezvoltăm și să furnizăm tratamente pentru grupurile de vârstă mai tinere. Ne bucurăm că am atins acest obiectiv pentru copiii cu fibroză chistică din România și aparținătorii lor”, a declarat Amel Bech, senior Country Manager Piețe de Distribuție Vertex.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe