Newsflash
Știri

S-a dat startul noului an universitar la UMFST „George Emil Palade”

de Florentina Ionescu - sept. 20 2022
S-a dat startul noului an universitar la UMFST „George Emil Palade”

Luni, 19 septembrie, a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023 la UMFST, la Palatul Culturii din Târgul Mureș.

Ieri a avut loc ceremonia de deschidere a anului universitar 2022-2023 la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. 

deschidere an universitar umfst targu mures

„Aproape 2.400 de studenți se alătură astăzi colegilor care deja au făcut din universitate o a doua casă. Dintre aceștia, 2.067 studenți încep studiile la cele 35 de programe de licență, 640 studenți încep studiile masterale la cele 27 programe de masterat, iar 66 vor începe studiile doctorale. La programele de Medicină în limba engleză sunt înmatriculați aproape 1.400 de studenți internaționali. La Festivitatea de deschidere a anului universitar a participat și s-a adresat studenților dl prof. univ. dr. Vasile Dâncu, ministrul Apărării Naționale. Dăm astfel viață orașului! E pluribus unum!”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, Rectorul Universității, potrivit paginii oficiale a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie.

Tot ieri a avut loc și festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023 pentru cei 100 de studenți ai programului de studii Asistență Medicală Generală din cadrul Facultății de Medicină, extensia Bistrița a UMFST. 

La ceremonia de deschidere, organizată la Centrul Cultural Dacia din Bistrița, s-au adresat studenților, în calitate de invitați ai evenimentului, Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Ec. Lazany Gabriel, se arată pe o rețea socială.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe