Newsflash
Știri

S-a lansat Forumul Român Pro-Vaccinare

de L. Budin - oct. 21 2021
S-a lansat Forumul Român Pro-Vaccinare

Inițiativa dorește, printr-un efort concertat, conturarea și implementarea celor mai bune soluții pentru dezvoltarea, promovarea și aplicarea strategiilor de prevenție prin vaccinare.

Societatea Română pentru Strategii de Vaccinare și Promovare a Sănătății (SRSVPS), Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), Asociația Română a Producătorilor și Importatorilor de Medicamente (ARPIM), cu susținerea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), au lansat Forumul Român Pro-Vaccinare, se arată într-un comunicat.

pro-vaccinare

Forumul este o platformă de dialog ce îsi propune să reunească, într-un efort comun pro-vaccinare, reprezentanți ai societăților medicale și asociațiilor de pacienți, ai industriei farmaceutice, membri ai comunității academice și de cercetare, autorități centrale și locale și reprezentanți ai organizațiilor internaționale.

E nevoie de o schimbare de paradigmă în politicile de vaccinare. În egală măsură trebuie să lucrăm la creșterea credibilității în favoarea vaccinării. În acest sens ne dorim să creăm mai multă vizibilitate pentru profesioniștii din sănătate si să diminuăm impactul fenomenului antivaccinare în România”, a declarat prof. dr. Victoria Aramă, președinte al Societății Române pentru Strategii de Vaccinare și Promovare a Sănătății (SRSVPS).

Mesajele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF) au fost întotdeauna ferme în direcția pro-vaccinării.

Luptăm cu acest curent antivaccinist de ani de zile și încercăm să educăm populația României cu argumente pro-vaccinare. Din păcate, în prezent nu exista măsuri punitive pentru medicii care promovează antivaccinarea, de aceea credem că soluțiile și aceste măsuri punitive trebuie să vină de la CMR. Suntem convinși și avem date clare care atestă că vaccinarea este singura care poate duce la oprirea acestei pandemii”, a declarat dr. Gindrovel Dumitra, președinte SNMF.

Pro_Vaccinare_1

Forumul Român Pro-Vaccinare este un apel deschis la acțiune și direcții comune.

Constituirea unui grup tehnic consultativ național privind vaccinarea care să asigure consultanță pentru formularea și implementarea strategiilor de vaccinare în România sau, mai concret, introducerea vaccinurilor în sistemul național de rambursare sunt teme de actualitate pe care dorim să le aducem pe masa de discuții a Forumului. Vaccinarea pe tot parcursul vieții reprezintă un element esențial în păstrarea sănătății pe termen lung a populației. Este un fapt real demonstrat, care salvează vieți!”, a declarat Dan Zaharescu, director executiv al ARPIM

Forumul Român Pro-Vaccinare își propune să devină un partener de încredere pentru autorități și o sursă de expertiză tehnică și științifică sigură, în procesul de elaborare a politicilor publice pro-vaccinare, având ca scop creșterea nivelului de conștientizare cu privire la  importanța și beneficiile vaccinării și îmbunătățirea accesului la vaccinuri și vaccinare pentru populația din România.

În acest sens, Forumul dorește să abordeze vaccinarea atât în contextul generat de pandemia COVID-19, cât și din perspectiva promovării vaccinării populației pe tot parcursul vieții.

Prioritizarea imunizării prin vaccinare pe tot parcursul vieții este o oportunitate valoroasă de a îmbunătăți sănătatea populației generale, de a consolida sustenabilitatea sistemului de sănătate și de a contribui la asigurarea prosperității economice”, se mai arată în comunicat.

Pro_Vaccinare_2

Printre principalii vorbitori la evenimentul de lansare a Forumului s-au numărat: Sibilia Quilici, director executiv, Vaccines Europe; Oxana Domenti, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății la UE; Giovanni Rezza, director, Departamentul de Boli Infecțioase din cadrul Institutului Național de Sănătate din Italia (ISS); prof. univ. dr. Alexandru Rafila, președinte, Societatea Română de Microbiologie (SRM), membru fondator Societatea Română pentru Strategii de Vaccinare și Promovare a Sănătății (SRSVPS); col. dr. Valeriu Gheorghiță, președinte, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV); dr. Gindrovel Dumitra, vicepreședinte, Societatea Naţională de Medicina Familie, coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF; conf. univ. dr. Diana Loreta Păun, consilier Administrația Prezidențială, Departament Sănătate Publică; Radu Gănescu, președinte Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România și George Roman, director programe Salvați Copiii România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe