Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

S-a redus timpul de așteptare la Fundeni

Viața Medicală
D. D. M. vineri, 11 martie 2016
  Compartimentul de primire pacienți al Institutului Clinic Fundeni (ICF), modernizat prin multiple lucrări de reamenajare și reabilitare, a fost inaugurat săptămâna aceasta. Au fost delimitate și reamenajate căile de acces în spital. „Personalul medical are o cale de acces, pacienții de urgență au alt acces, iar pacienții cronici și internările se fac într-un spațiu civilizat, unde există o sală de așteptare, cu scaune, internarea făcându-se cu bon de ordine cu afișaj electronic“, a arătat conf. dr. Carmen Orban, managerul ICF. Potrivit acesteia, timpul de așteptare a fost redus cu o oră, chiar două ore în anumite situații. Pentru pacienții ajunși în regim de urgență și pentru cei transplantați, există un birou special „unde internările decurg mai repede“, spune Carmen Orban.
Valoarea investiției este de 3.000.000 de lei, 80% din sumă provenind de la Ministerul Sănătății, iar restul de la ONG-uri, persoane fizice și persoane juridice.
Consilierul prezidențial Diana Păun, prezentă la inaugurare, spune că unul din motivele de insecuritate și insatisfacție ale pacienților, dar și al exodului personalului medical îl reprezintă condițiile din spital: „Infrastructura spitalicească de standard european reprezintă în cazul de față un element care vine să susțină elementul de creștere a performanței sistemului sanitar“, conchide aceasta.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.