Newsflash
Știri

S-a stabilit cine se ocupă de dezvoltarea infrastructurii în Sănătate

de Cristina GHIOCA - iun. 10 2022
S-a stabilit cine se ocupă de dezvoltarea infrastructurii în Sănătate

Guvernul a dat undă verde înfiinţării Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.

hospital-1802680_1280

Proiectul de lege privind organizarea și funcţionarea acesteia a fost aprobat la 2 iunie a.c. Agenţia se va afla în subordinea Ministerului Sănătăţii (MS), iar unul dintre principalele sale obiective va consta în preluarea, continuarea și finalizarea celor trei proiecte de construcţie a spitalelor regionale Iași, Cluj-Napoca și Craiova. O altă prioritate o reprezintă preluarea a cel puţin trei proiecte de construcţie de unităţi spitalicești din lista de 25 de investiţii în infrastructura publică nouă prevăzută în Planul Naţional de Redresare și Rezilienţă.

Instituţia publică va fi condusă de un președinte interimar desemnat de MS pentru o perioadă de șase luni. Până la finalul anului, această agenţie ar trebui să aibă cel puţin 52 de posturi ocupate, se arată într-un comunicat postat pe site-ul MS.

Anterior aprobării proiectului, ministrul Sănătăţii a avut o primă întâlnire de lucru cu reprezentanţii companiilor care au câștigat contractele de proiectare a spitalelor din Iași și Cluj-Napoca. În cadrul discuţiilor au fost prezentate graficele de activităţi, astfel încât etapa de proiectare să fie finalizată cel târziu în martie 2023 pentru unitatea ieșeană, respectiv mai 2023 pentru cea clujeană.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe