Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

S-au reluat lucrările pentru realizarea unui spital în Sinaia, după o pauză de 29 de ani

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 10 septembrie 2020, ora 12:21

Au fost reluate lucrările pentru realizarea noului Spital Orăşenesc Sinaia, bazele proiectului fiind puse în 1985, iar lucrările demarate în urmă cu 29 de ani.

Potrivit Agerpres, la data de 24 august s-a semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la noul spital orăşenesc din Sinaia, iar în cursul acestei săptămâni au început lucrările în valoare de peste 40 de milioane de lei, care sunt finanţate din fonduri de la bugetul local.

spital Sinaia
Sursă imagine: Primăria Sinaia

 

„Două companii de construcții (...) și-au asumat terminarea lucrărilor și finisajelor pentru cele 6 secţii de spitalizare (cu un număr total de 138 de paturi), Compartimentului de Primiri Urgențe, Secţiei de Imagistică, laboratoarelor medicale, blocului de sterilizare, blocului operator cu cele 3 săli de operaţii, blocului de naşteri”, transmite Primăria Sinaia.

spital sinaia lucrari

Sursa citată precizează că ambulatoriul din cadrul spitalului va cuprinde cabinete pentru următoarele specialităţi: oftalmologie, ortopedie, dermatovenerologie, chirurgie generală, medicină internă, psihiatrie, pediatrie, pneumologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, neurologie, alergologie, imunologie clinică, urologie și obstetrică-ginecologie.

Lucrările de construcţie au fost începute iniţial de către Ministerul Sănătăţii în anul 1991, dar au fost abandonate şi transferate Consiliului Judeţean Prahova. Acesta, din lipsa de fonduri, a sistat lucrările şi la rândul lui, a transferat construcţia Primăriei Sinaia, în anul 2008, scrie Agerpres.

Etichete: Spitalul Orasenesc Sinaia laboratoare medicale sali de operatii Chirurgie generală

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.