Newsflash
Știri

SABIF devine mai vizibil

de Mirabela VIAŞU - mai 17 2013
SABIF devine mai vizibil

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi Societatea de Salvare Bucureşti au lansat, la sfârşitul lunii aprilie, o serie de proiecte ce au ca scop informarea şi implicarea populaţiei în activi­tăţile de salvare. Iniţiativa „Există un erou în fiecare dintre voi“ este un sistem de alertare a volun­tarilor SSB printr-un e-mail sau sms, în cazuri de urgenţă. Scopul proiectului este de a echilibra balanţa între numărul solicitărilor la caz şi cel al resurselor disponibile. În acest sens, volun­tarii SSB sunt instruiţi în tehnicile de prim ajutor şi ajung primii la locul accidentului, într-un interval de maximum patru minute, pentru a oferi suport vital de bază înainte de instalarea unor leziuni ireversibile. Un alt proiect este chat-ul medical, o platformă care permite legătura în timp real cu un medic, care poate să ofere răspunsuri avizate. Interfaţa de discuţie este disponibilă nonstop şi poate fi accesată online la www.assb.ro. „Fii voluntar pe ambulanţă pentru o zi!“ este iniţiativa prin care bucureştenii vor putea vedea live ce înseamnă să salvezi vieţi. Ei vor primi informaţii despre istoria serviciului de ambu­lanţă şi despre tehnicile de resuscitare şi vor putea merge, alături de echipaje de la ambulanţă, la intervenţii. Totodată, a fost lansată şi campania de redirecţio­nare a 2% din impozitul pe venit către Ser­vi­ciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe