Unul din trei focare de toxiinfecție din Uniunea Europeană în 2018 a fost cauzat de Salmonella, relevă un raport EFSA și ECDC.
În 2018, statele membre ale Uniunii Europene au raportat peste 5 146 de focare de toxiinfecție alimentară, afectând aproape 50 000 de persoane, de o treime dintre ele fiind responsabilă Salmonella. Focarul de toxiinfecție este definit ca un incident în cursul căruia cel puțin două persoane sunt afectate de aceeași maladie, provenită din același aliment sau băutură contaminată. Cele mai multe focare de salmoneloză au fost întregistrate în Slovacia Spania și Polonia (67%) și în majoritatea cazurilor alimentele incriminate au fost ouăle. De altfel, salmoneloza este a doua cea mai frecventă cauză de boală gastrointestinală în Europa (peste 91 000 cazuri), după infecțiile cu Campylobacter (246 000). Infecțiile cu virusurile West Nile și STEC
|
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe