Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Salvamontiștii îi învață pe copii noțiuni de prim ajutor

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 14 iulie 2021, ora 13:13

Peste o mie de copii sunt implicaţi, în această vară, în activităţi derulate de Serviciul Public de Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita. Cei mici învață tehnici de supravieţuire şi noţiuni de prim ajutor.

Şeful Serviciului Public Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a declarat, pentru Agerpres, că numărul programelor derulate cu copii şi tinerii este foarte mare în această vară, de la tabere de cicloturism şi tabere montane, până la drumeţii sau concursuri de orientare turistică.

salvamont-kids
Sursă foto: Facebook Ultrakids Camp

Mai mult timp în natură

Salvatorii montani îşi adaptează prezentările în funcţie de vârsta participanţilor şi îi învaţă pe aceştia de la tehnici de supravieţuire şi noţiuni de prim ajutor, până la gestionarea unei situaţii de criză, cum ar fi întâlnirea cu ursul.

Activitățile pentru copii au rolul de a-i învăţa cum să evite eventuale incidente nedorite şi îi încurajează să petreacă mai mult timp în natură.

Comportament corect

Acțiunile au și rolul de prevenire a accidentelor în pădure, iar copiii deprind comportamentul corect în arealul montan.

„Încercăm să-i pregătim un pic pentru viaţă pe copii, să îi învăţăm cât mai multe, de la orientare după marcare turistice, tehnici de supravieţuire în pădure, cum să se adapteze la vremea rea, cum să comporte în areal montan, în natură, până la gestionarea unei situaţii de criză. Avem printre noi, din fericire, şi biologi şi ingineri silvici, care le oferă copiilor informaţii interesante”, a mai spus şeful Salvamont Harghita.

Etichete: tabere salvamont cursuri copii curs prim ajutor tehnici supravietuire

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.