Newsflash
Știri

Salvați Copiii România: e nevoie de servicii psihologice pentru copiii refugiați

de Florentina Ionescu - mar. 9 2022
Salvați Copiii România: e nevoie de servicii psihologice pentru copiii refugiați

Organizația Salvați Copiii România atrage atenția asupra faptului că în contextul actual sunt necesare servicii psihologice pentru copiii refugiați din Ucraina.

Astfel, organizația a amenajat mai multe spații pentru mamele și copiii din Ucraina.

Monitorizarea, evaluarea și asistarea psiho-emoțională a copiilor refugiați din Ucraina, precum și a mamelor lor, este vitală încă din primele momente în care ajung în România, avertizează psihologii Salvați Copiii România. 

Salvati Copiii (4)

Aceștia fac parte din echipele de asistență umanitară pe care organizația le-a concentrat la punctele de frontieră cu Ucraina și Moldova și în centrele pentru solicitanți de azil, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Până acum, au fost sprijiniți 3.241 de copii ucraineni și 2.553 de adulți (femei, vârstnici, familii extinse).

Echipele Salvați Copiii România aflate în prezent pe teren numără 45 de specialiști (coordonatori, psihologi, educatori, asistenți sociali) și 56 de voluntari, unii dintre ei vorbitori de limbă ucraineană.

„Nevoile acute sunt cele legate de asistența umanitară rapidă, de informații, dar o componentă esențială este aceea de sprijin emoțional, atât la frontieră, cât și în centrele în care mamele și copiii sunt cazați. Copiii ajung epuizați și cei mai mulți dintre ei nu înțeleg ce li se întâmplă, de ce tata nu e cu ei, de ce nu pot merge acasă și atunci experimentează o serie de emoții negative, cum sunt sentimentele acute de dislocare și de abandon. Salvați Copiii România a amenajat mai multe spații prietenoase pentru copiii ucraineni, unde aceștia pot regăsi normalitatea și unde, prin joc și povești sunt ajutați să își depășească emoțiile negative. Vom continua intervențiile de ajutor imediat pentru copii și familiile acestora și vom monitoriza constant nevoile de asistență ale noilor refugiați, păstrând o legătură permanentă cu autoritățile”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, prezentă ieri, 8 martie, la punctul de trecere a frontierei cu Ucraina din Siret.

Salvati Copiii

Ce pot face cei care vor să ajute?

Reprezentanții Salvați Copiii România reamintesc că persoanele interesate pot să sprijine programul de asistență umanitară printr-un SMS cu textul Salvez la 8827 – donație singulară de 2 euro.

În cele două tabere pentru refugiați din Siret și Rădăuți, Salvați Copiii este singura organizație neguvernamentală care are acces, desfășurând cu prioritate activități pentru copii. 

Salvati Copiii (3)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe