Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Samuel L. Jackson, imaginea unei campanii de conștientizare a Alzheimerului

Viața Medicală
Theodora Şutiu luni, 16 septembrie 2019, ora 13:23

Celebrul star american Samuel L. Jackson s-a alăturat de curând #ShareTheOrange a Alzheimer's Research UK, o campanie de conștientizare a Alzheimerului, boala „nemiloasă” care i-a distrus familia.

Campania urmărește schimbarea concepției conform căreia demenţa este inevitabilă la vârste înaintate, a avut şase rude diagnosticate cu această boală degenerativă. Vedeta de la Hollywood a povestit traumele pe care le-a trăit din cauza acestei afecțiuni.

 

Am fost înconjurat de Alzheimer aproape toată viaţa. Bunicul meu a fost cel mai bun prieten al meu în copilărie, aşa că pentru mine a fost foarte dureros să văd că nu mă mai recunoştea. Acelaşi lucru s-a petrecut cu mama, la scurt timp după ce a fost diagnosticată. Mama ei a avut (demenţă), la fel şi fratele ei, sora şi mătuşa din partea tatălui. Este cumplit să ai pe cineva care te-a îngrijit şi care ajunge într-un punct în care nici măcar nu-şi mai aduce aminte cum te cheamă', a declarat el, potrivit agenției de presă Press Association.

 

Portocala, văzută ca un creier

 

Potrivit sursei citate, imaginea emblematică a campaniei Alzheimer's Research UK este o portocală, care simbolizează greutatea materiei pierdute din creier pe măsură ce boala înaintează: Creierul afectat de Alzheimer poate cântări cu 140 de grame mai puţin în comparaţie cu unul sănătos. Aproximativ greutatea unei portocale... aceasta ne demonstrează că este o boală fizică, spune Jackson într-un scurt mesaj video care însoţeşte campania.

 

Actorul speră să arate publicului că Alzheimer nu este un fenomen asociat în mod inevitabil cu înaintarea în vârstă, ci o afecţiune care poate fi oprită şi posibil vindecată

Etichete: Samuel L. Jackson constientizare alzheimer campanie portocala hollywood

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.